bivol-african-1

Bivol african – Syncerus caffer

Bivolul african este un mamifer copitat similar boului, cu o conformaţie masivă – unul dintre cele mai mari erbivore din Africa. Masculii adulţi se maturizează la cinci ani şi cântăresc cu două treimi mai mult decât femelele. Ambele sexe au o pereche de coarne formidabile, curbate, care la masculi aproape că se întâlnesc de-a lungul frunţii şi au o lungime de până la 1,3 m.

Masculii îşi stabilesc dominanţa prin etalarea coamelor în diverse poziţii de ameninţare şi rareori se luptă. Au vedere slabă, aşa că se bazează pe simţul fin al auzului pentru a detecta leii – principalii lor prădători. Turmele mixte sunt alcătuite din femele, puii lor şi masculi de diverse vârste, ajungând uneori la sute sau chiar mii de animale.

Turmele de burlaci au 5-10 tauri.

Stingându-şi setea

bivol-african-2

Bivolii africani consumă cantităţi uriaşe de iarbă. Hrana le provoacă sete, aşa că parcurg distanţe mari pentru a bea din râuri sau adăpători. Ei se şi odihnesc multe ore, digerând hrana.

Dimensiune: 2,4-3,4 m

Greutate: 500-900 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Iarbă, frunze

Localizare: Estul până în sudul Africii