caracal-1

Caracal – Caracal caracal

Deşi o felină mică, caracalul poate să doboare pradă de trei ori mai mare decât el. Viteza şi agilitatea îi permit să fugărească animale mai rapide precum iepuri şi antilope mici, iar muşchii puternici ai picioarelor posterioare îi permit să facă salturi de 3 m în aer ca să prindă păsări cu labele mari din faţă.

Abilităţile de vânătoare au impresionat casele regale persane şi indiene care i-au dresat să vâneze păsări pentru ele.

Smocuri pe urechi

caracal-2

Smocurile lungi, negre de la urechi pot fi folosite drept protecţie faţă de muşte, camuflaj în iarba înaltă sau pentru comunicare.

Dimensiune: 0.6-1,1 m

Greutate: 6-20 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Păsări, mamifere

Localizare: Africa, sud-vestul Asiei