caracatita-cu-inele-albastre-2

Caracatiţă cu inele albastre – Hapalochlaena lunulata

Deşi poate să încapă într-o ceaşcă de ceai, această specie prezintă cel mai mare pericol pentru oameni dintre toate caracatiţele. Ziua se odihneşte în crevase stâncoase aproape de ţărm, ridicând un zid de pietricele pentru un plus de intimitate.

Dacă este deranjată, poate să muşte mortal: saliva sa conţine tetrodotoxină, o otravă de 10 000 de ori mai puternică decât cianura. Vânează pe fundul mării, prinzând prada cu ciocul sau paralizând-o, eliberând otrava în apă.

Alertă albastră

caracatita-cu-inele-albastre-1

Când este alarmată, inelele devin de un albastru electric, avertizând că va urma o muşcătură mortală.

Dimensiune: 15-20 cm

Alimentaţie: Peşte, crabi, creveţi

Localizare: Coastele indo-pacifice, sudul Australiei.