coati-1

Coati – Nasua nasua

Coati se deplasează repede între diferite medii. Deşi animale terestre, coati se împerechează, nasc şi dorm în arbori. Căţărători buni cu picioare anterioare puternice, ei îşi rotesc încheieturile gleznelor pentru a coborî cu capul în jos din arbori, dar sar cu uşurinţă de pe o creangă pe alta, folosindu-şi cozile lungi pentru echilibru. Sunt şi buni înotători.

coati-2

Ghearele puternice şi nasul flexibil îi ajută să fie experţi culegători de fructe. Femelele formează grupuri de până la 65 de exemplare, în timpul sezonului de împerechere, fiecărui grup i se alătură un mascul, care se împerechează cu toate femelele receptive, iar apoi pleacă. Primăvara şi la începutul verii se nasc între unul şi şapte pui. Femelele se alătură din nou grupului când puii pot să meargă şi să se caţere.

Apetit sănătos

Membri activi şi curioşi ai familiei ratonilor, coati se hrănesc cu orice, de la mamifere mici, păsări, insecte, până la fructe şi frunze.

Dimensiuni: 43-58 cm

Greutate: 2-7,2 kg

Alimentaţie: Bace, insecte, şoareci

Localizare: Vestul Americii de Sud