cobra-cu-cap-2

Cobră de Cap – Naja nivea

Cobra Naja nivea sau de Cap preferă habitatele uscate, cu arbuşti, unde vânează ziua pradă mică, precum ouă şi pui de pasăre-ţesător. Ca şi alte cobre, are colţi frontali ficşi (nu înclinaţi) care injectează un venin care paralizează sistemul nervos.

Rămâne pe poziţie

cobra-cu-cap-1a

O cobră speriată se ridică, îşi desfăşoară gluga, sâsăie şi scuipă. Prădătorii ei includ suricate, şerpi, vulturi şi păsări-secretar primăverii, femela depune 10-20 de ouă în mijlocul verii, de obicei într-o vizuină de rozătoare sau într-o termitieră. Puii au un petic negru caracteristic pe gât, ce dispare odată cu vârsta.

Dimensiune: 1,2-1,4 m

Greutate: 2-3 kg

Răspândire: Necunoscut

Alimentaţie: Rozătoare, reptile, păsări

Localizare: Africa de Sud