cobra-indiana-2

Cobră indiană – Naja naja

Trăieşte în habitate de la dealuri izolate până la zone urbane. Dieta variază de la broaşte mici la şobolani mari. Femelele depun 12-20 de ouă într-o scorbură, într-o vizuină de rozătoare sau într-un muşuroi de termite, pe care le păzesc. Puii care eclozează sunt gata imediat să îşi etaleze gulerul şi să atace cu venin.

Glugă cu ochelari

cobra-indiana-1

Această specie „fermecată” clasică este numită şi cobră cu ochelari, din cauza marcajelor de pe spatele gulerului, adesea şi de pe faţă.

Dimensiune: 1,8—2,2 m

Greutate: 2-3 kg

Răspândire: Necunoscută

Alimentaţie: Broaşte, şobolani, păsări

Localizare: Sudul Asiei