cuscus-patat-comun-1

Cuscus pătat comun – Spilocuscus maculatus

Un marsupial în principal nocturn, care trăieşte în copaci, cuscusul pătat comun are blană lânoasă apreciată de vânători, care îl ucid şi pentru carne. Cuscusul doarme pe crengi cu capul între picioare, adesea trăgând frunze mari în jurul său ca să se ascundă de prădători.

Coadă unică

cuscus-patat-comun-2

Cuscusul se caţără cu picioarele cu câte cinci degete, dar şi cu coada sa prehensilă -jumătatea inferioară este golaşă pe interior ca să poată apuca mai bine crengile.

Dimensiune: 35-44 cm

Greutate: 1,5-3,5 kg

Alimentaţie: Fructe, flori, frunze

Localizare: Papua-Noua Guinee, nordul Australiei