dihor-marsupial-1

Dihor marsupial – Dasyurus maculatus

Cea mai mare dintre cele şase specii de dihor marsupial, dihorul-tigru este un vânător nocturn feroce atât în arbori, cât şi la sol. Preferă habitatele împădurite şi se va aventura în zone agricole în căutarea hranei, atacând mamifere nuci precum veveriţe zburătoare şi badicoţi cu o muşcătură puternică la cap sau Ia gât E puternic ameninţat de defrişări.

În defensivă

dihor-marsupial-2

Deşi mult mai mici decât masculii, dihorii marsupiali femelă nu sunt mai puţin agresivi şi au fost văzuţi gonind diavoli tasmanieni din preajma carcaselor.

Dimensiune: 40-76cm

Greutate: 1.8-3,5kg

Alimentaţie: Mamifere mici, reptile

Localizare: Estul Australiei, Tasmania