Gaur – Bos gaurus

Una dintre cele mai mari şi mai masive vite sălbatice, gaurul trăieşte în turme de 5-12 animale, conduse de un singur taur. De obicei activi ziua, când oamenii se apropie prea mult de habitatul lor găurii devin nocturni pentru a evita vânătorii.

Coarne periculoase

gaurul-2

Atât masculii cât şi femelele de gaur au coarne curbate care cresc până la 60 cm lungime. Din nefericire, acestea sunt apreciate de vânători ca trofee.

Dimensiune: 2.5-3,3 m

Greutate: 650-1 000 kg

Răspândire: Vulnerabil

Alimentaţie: Ierburi, fructe, rămurele

Localizare: Sudul şi sud-estul Asiei.