jder-european

Jder european – Martes martes

Jderii pot trăi în orice mediu cu arbori. Membrele anterioare şi ghearele puternice le permit să sară dintr-un copac în altul în urmărirea animalelor mici, precum veveriţele. Mare parte din vânătoare are loc la sol, totuşi, unde caută hrană între asfinţit şi răsărit.

Patrulă de zăpadă

jder-european-1

Iarna, pernuţele de pe labele jderului sunt acoperite de blană, izolându-i picioarele şi oferindu-i tracţiune.

Dimensiune: 45-68 cm 0,8-1,8 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Mamifere mici, fructe

Localizare: Europa, nordul şi vestul Asiei