langur-auriu-2

Langur auriu – Trachypithecus geei

Blana langurului auriu variază de la crem vara, la auriu-închis iarna. Această maimuţă eluzivă cu coadă lungă nu a fost recunoscută ca specie până în anii 1950 şi chiar şi azi se ştiu puţine lucruri despre ea. Langurii aurii trăiesc în grupuri de 30-40 de exemplare şi rareori coboară la sol, ceea ce îi ajută să evite prădătorii precum tigrii.

Sunt grav ameninţaţi de distrugerea habitatelor.

Locuitor al arborilor

langur-auriu-1

Langurii aurii îşi petrec cea mai mare parte a timpului în coronament, coborând rareori la sol pentru a bea apă sau a linge săruri minerale.

Dimensiune: 49-72 cm

Greutate: 9,5-12 kg

Răspândire: Periclitat

Alimentaţie: Frunze, fructe, seminţe

Localizare: Sudul Asiei