caine-etiopian-1

Lup ethiopian – Canis simensis

Deşi specie de haită, este un animal care vânează singur şi este şi cel mai rar prădător de pe continent şi specia de canide cea mai ameninţată: se crede că în sălbăticie au rămas mai puţin de 500 de adulţi. Cu blană roşiatică, deosebită, şi bot ascuţit, lupul ethiopian seamănă mai mult cu o vulpe.

Deşi în rare ocazii o haită va colabora pentru a vâna un iepure de câmp, acest lup este specialist în prins şobolani — până la 95% din dietă constă în mici şobolani care trăiesc pe păşunile înalte ale Africii.

Mâncare la pachet

caine-etiopian-2

Puii hărţuiesc adulţii până când aceştia regurgitează hrana. Toţi adulţii dintr-o haită îngrijesc puii, deşi numai femela alfa se reproduce.

Dimensiune: 84-100 cm

Greutate: 14-30 kg

Răspândire: Periclitat

Alimentaţie: Rozătoare