marsuin-2

Marsuin – Phocoena phocoena

Marsuinii frecventează adesea zone costiere, mai ales golfuri puţin adânci, cu ape reci, unde caută hrană pe fundul mării. Deşi sunt adesea confundaţi cu delfinii când sunt observaţi de la distanţă, marsuinii au înotătoare dorsale mai mici, sunt mai rotunzi şi nu au bot distinct.

Ei evită bărcile şi foarte rar înoată alături de ambarcaţiuni.

Respiră zgomotos

Din cauza sunetului ca de strănut pe care îl scot când respiră prin orificiul nazal, marsuinii erau cândva numiţi „porci şuierători”.

Dimensiune: 1,3-2 m

Greutate: 45-75 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Peşte, calamari, caracatiţe

Localizare: Nordul Pacificului, nordul Atlanticului, Marea Neagră