piton-de-nisip-1

Piton de nisip – Aspidites ramsayi

Pitonul de nisip este nocturn, mănâncă în principal alte reptile, dar specialitatea lui este să ucidă rozătoare în vizuinile lor, strivindu-le de perete. După ce se împerechează iarna, ca majoritatea pitonilor, femela se înfăşoară în jurul ouălor pentru a le proteja şi pentru a le păstra calde „tremurând”, până în primăvară, când eclozează.

Benzi marcate

Pitonul de nisip are cap mic, benzi distincte de-a lungul corpului puternic şi coadă scurtă, subţire.

Dimensiune: 1,5 m

Greutate: 3-5 kg

Alimentaţie: Reptile, păsări, mamifere

Localizare: Australia.