porc-spinos-de-cap-1

Porc spinos de Cap – Hystrix africaeaustralis

Această rozătoare impresionantă duce apărarea la extrem. Pe tot spatele are spini ascuţiţi, care sunt fire de păr modificate, lungi de până la 30 cm.

Dacă este ameninţat, îşi înfoaie ţepii care formează o creastă alb cu negru, în timp ce tropăie din picioare şi îşi scutură ţepii goi pe dinăuntru ca un clopoţel. Această etalare descurajează majoritatea prădătorilor. Porcii spinoşi se nasc cu ţepi moi şi stau în vizuina familiei două luni până li se întăresc ţepii. Adulţii trăiesc în perechi şi formează o legătură puternică.

Atenţie!

porc-spinos-de-cap-2

Dacă un prădător neexperimentat, precum un pui de leopard sau de leu, atacă un poc spinos, riscă o labă sau o faţă plină de ţepi. Dacă rănile se infectează, poate chiar să moară.

Dimensiune: 63-80 cm

Greutate: 10-24 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Rădăcini, tuberculi, fructe

Localizare: Centrul până în sudul Africii