serow-japonez-1

Serow japonez – Capricornis crispus

O rudă mai mică a caprelor, atât femelele cât şi masculii de serow au coarne scurte şi blană lungă, lânoasă, care să reziste la ierni dure. Se hrănesc ziua, iar noaptea se retrag adesea în peşteri. Îşi marchează teritoriul cu miros. Exploatează o gamă largă de surse de plante cu care se hrănesc.

Solitari

serow-japonez-2

Iarna, serow adoptă un stil de viată solitar ca să profite de resursele reduse de hrană.

Dimensiune: 1,3 m

Greutate: 31-48 kg

Răspândire: Local comun

Alimentaţie: Iarbă, frunze, ghinde

Localizare: Estul Asiei (Japonia)