tamarin-imperial-1

Tamarin imperial – Saguinus imperator

Tamarinii sunt maimuţe mici cu blană mătăsoasă şi multe specii au modele faciale elaborate, creste, bărbi sau mustăţi. Notabil pentru coada sa lungă, portocalie-roşiatică, tamarinul imperial trăieşte în familii mici pe nivelurile joase şi medii ale pădurii tropicale. Familiile adesea se hrănesc împreună cu tamarinii cu şa (Saguinus fuscicollis).

Tamarinii imperiali mănâncă o varietate de vegetale, mai ales fructe de pădure şi altele, flori, nectar răşină şi frunze. Ei mai vânează insecte, melci, broaşte şi mici şopârle, prinzând prada din frunziş cu mâinile lor dibace. Femela de obicei are gemeni, pe care tatăl îi poartă cu el, cu excepţia timpului de alăptare.

Mustaţă pe oală

tamarin-imperial-2

Atât masculul cât şi femela de tamarin imperial au o mustaţă lungă şi albă. Buclele lungi şi albe le pot ajunge până la nivelul antebraţului.

Dimensiuni: 23-26 cm

Greutate: 450 g

Alimentaţie: Fructe, nectar, insecte

Localizare: Vestul Americii de Sud