tapir-de-munte-1

Tapir de munte – Tapirus pinchaque

Tapirul de munte este cea mai mică şi cea mai periclitată specie dintre toate cele patru specii de tapir – se crede că mai puţin de 2 500 au mai rămas în sălbăticie. Habitatul lui este în Anzi, la înălţime, unde blana sa, care creşte 3-4 cm grosime, i-a câştigat porecla de „tapir lânos”.

Snorkeling pentru siguranţă

Picioarele scurte şi îndesate şi degetele răsfirate îi dau agilitate şi fermitate în mişcare – tapirul este capabil să se deplaseze bine pe pante abrupte şi pe vegetaţie densă. Asemenea celorlaltor specii de tapir, se ascunde în tufişuri ziua şi se hrăneşte în principal la răsărit şi la asfinţit.

Are miros şi auz fine şi fuge când este ameninţat, adesea ascunzându-se sub apă şi folosindu-şi trompa ca un tub de respirat. Tapirii comunică prin fluierături ascuţite, adesea confundate cu cântecul păsărilor.

Dungi lungi

tapir-de-munte-2

Tapirii tineri sunt adesea numiţi „pepeni cu picioare” datorită marcajelor de camuflaj, care le permit să se confunde cu petele de soare.

Bot prehensil

Tapirul de munte se hrăneşte folosindu-şi nasul flexibil pentru a apuca vegetaţia, dispersând până la 86 de specii de seminţe de plante în decursul procesului de hrănire şi digestie.

Dimensiuni: 1.8-2 m

Greutate: 150-200 kg

Alimentaţie: Frunze, ierburi, plante, fructe

Localizare: Nord-Vestul Americii de Sud