testoasa-leopard-1

Ţestoasă-leopard – Stigmochelys pardalis

Această ţestoasă mare preferă habitatele mai uscate, unde mănâncă plante ierboase, buruieni, flori, seminţe şi fructe. Masculii se întrec pentru femele, lovindu-se unul de altul până când unul este răsturnat.

Femela depune până la şase rânduri de 5-25 de ouă pe sezon, îngropând fiecare set într-o vizuină. Puii eclozează după nouă până la 14 luni, în funcţie de temperatură, precipitaţii şi localizare, şi se maturizează între cinci şi şase ani.

Durata maximă de viaţă a ţestoasei-leopard este de peste 100 de ani.

Cu multe modele

Plăcile carapacei au rozete asemănătoare celor ale unui leopard galben-pai sau maro-închis cu negru.

Dimensiune: 30-70 cm

Greutate: 20 kg

Răspândire: Necunoscut

Alimentaţie:Ierburi, fructe, seminţe

Localizare: Estul până în sudul Africii