vulpe-andina-1

Vulpe andină – Pseudalopex culpaeus

A doua cea mai mare specie de canide sălbatice din America de Sud este vulpea andină, cunoscută şi sub numele de culpeo, un nume care îi reflectă multe caracteristici.

Asemenea majorităţii speciilor de vulpe, este un vânător oportunist, hrănindu-se atât cu fructe sălbatice, cât şi cu rozătoare şi iepuri sălbatici şi de câmp europeni introduşi aici. Ocazional fură şi animale domestice tinere, precum miei.

Casă pe stânci

vulpe-andina-2

Vulpile andine sunt de obicei solitare, dar perechile stau împreună până la cinci luni, construind bârloguri în peşteri, pe care ambii părinţi le apără de prădători.

Dimensiuni: 0,6-1,2cm

Greutate: 5-13,5 kg

Alimentaţie: Rozătoare, iepuri, fructe, insecte

Localizare: Vestul până în sudul Americii de Sud