vulpe-cenusie-1

Vulpe cenuşie – Urocyon cinereoargenteus

Mică, rapidă şi agilă, vulpea cenuşie este un căţărător capabil, adesea odihnindu-se la 18 m înălţime, în arbori unde nu ajung prădători precum coioţi şi câini. În principal vânător nocturn şi solitar, se hrăneşte cu iepuri şi rozătoare iarna, însă hrana variază odată cu anotimpul şi, asemenea majorităţii vulpilor, mănâncă aproape orice. Ambii părinţi cresc puii, care până toamna devin independenţi.

Lătrat

vulpe-cenusie-2

Vulpea cenuşie are un spectru larg de sunete, inclusiv lătrături scurte, ţipete şi mârâieli.

Dimensiuni: 54-66cm

Greutate: 2-5,5kg

Alimentaţie: Rozătoare, păsări, insecte

Localizare: America de Nord până în Nordul Americii de Sud