fluturele-apollo

Fluture Apollo – Parnassius apollo

Deşi larg răspândit în regiunile muntoase ale Europei, acest membru neobişnuit al familiei de fluturi coada-rândunicii este o specie periclitată. Modelul de culoare de pe aripi, pale cu puncte negre şi roşii, este atât de variabil încât au fost identificate zeci de subspecii, unele restrânse într-o singură vale alpină.

Femelele depun ouă in apropiere de plante precum floarea grasă: omizile mănâncă frunzele când eclozează.

Nectar al zeilor

Fluturii Apollo pot fi văzuţi bând nectar din flori pe pajiştile montane în miezul verii.

Dimensiune: 5-10 cm

Răspândire: Vulnerabil

Alimentaţie: Frunze, nectar

Localizare: Europa, vestul Asiei