lacusta-mare-de-munte

Lăcustă mare de munte – Stauroderus scalaris

Aceasta este cea mai mare specie de lăcustă din Europa, iar vara târziu pajiştile alpine răsună cu „cântecele” lor. Masculii sunt de culoare verde-deschis şi cântă ca să atragă femelele mai mari, de culoare maro tern.

Pregătit să sară

Lăcustele au picioare lungi, dar în loc să zboare departe de pericol, de obicei sar, folosindu-şi picioarele mari şi puternice din spate.

Dimensiune: 1,8-2,7 cm

Răspândire: Comună

Alimentaţie: Iarbă, tulichina, frunze

Localizare: Europa, estul până în centrul Asiei