albatros-de-galapagos-1

Albatros de Galapagos – Phoebastria irrorata

Singurul albatros tropical, albatrosul de Galapagos se înmulţeşte pe Insulele Galapagos şi se hrăneşte pe coasta Ecuadorului şi a Peru. Pleacă în căutarea hranei la 100 km de cuib, unde peştii sunt la suprafaţa apei. Îşi folosesc aripile lungi şi suple pentru a exploata curenţii de aer şi a călători cât mai departe cu cât mai puţin efort.

Apel pentru o pereche

albatros-de-galapagos-2

Albatroşii se împerechează pe viaţa după un ritual elaborat de curtare care implică o secvenţă precisă de mişcări, precum mişcări circulare şi înclinarea ciocurilor.

Dimensiune: 85-93 cm

Greutate: 3-4 kg

Răspândire: Foarte periclitat

Alimentaţie: Peşte, calamari, crustacee

Localizare: Insulele Galapagos