chira-antarctica-1

Chiră antarctică – Sterna vittata

Echivalentul sudic al chirci arctice, chira antarctică nu se avântă la migraţii majore de la nord la sud. Se înmulţeşte în noiembrie şi decembrie când specia nordică „iernează” pe mare. Unele păsări rămân aproape de coloniile de cuibărit, altele pleacă departe pe mare, hrănindu-se de-a lungul marginilor banchizelor şi adesea odihnindu-se pe sloiuri plutitoare.

chira-antarctica-2

Adult reproducător

Cu penatul de vară, chira antarctică seamănă foarte mult cu vărul său arctic. Se înmulţeşte pe insulele stâncoase în Oceanul Antarctic.

Dimensiune: 35-40 cm

Greutate: 150-175 g

Alimentaţie: Peşte

Localizare: Sud-estul Americii de Sud, Africa de Sud, Insulele antarctice, Peninsula Antarctică.