ciugilitor-cu-creasta-1

Ciugulitor cu creastă – Paramythia montium

După cum este tipic speciilor de animale care trăiesc la altitudini diferite, ciugulitorii cu creastă din pădurile mai înalte sunt mai mari decât cei de la altitudini mai joase. Grupurile se adună în stoluri amestecate pentru a cutreiera coronamentul in căutare de arbori in rod.

Păsările sunt monogame, construind cuiburi deschise, în formă de cupă, din muşchi şi alte vegetale. Femela cloceşte ouăle, dar ambii părinţi îngrijesc puii, care zboară după 13 zile.

Apel de curtare

ciugilitor-cu-creasta-2

De obicei suplu, masculul stă drept, îşi înfoaie penajul şi îşi ridică creasta pentru a deveni căt mai atrăgător în timpul ritualului de curtare.

Dimensiune: 44 22 cm

Greutate: 36-61 g

Alimentaţie: Fructe, bace, insecte

Localizare: Noua Guinee