corcodel-mare

Corcodel mare – Podiceps cristatus

Corcodelul mare este renumit pentru ritualurile sale de curtare. O pasăre înoată cu capul şi ciocul întins jos în apă, apoi se scufundă brusc ca să reapară aproape sub partenerul său. Cei doi execută „ceremonii de iarbă” şi dansuri. Cuibul este o masă de buruieni ude, care acoperă ouăle dacă un părinte lasă cuibul nesupravegheat.

Puii cu cap dungat fluieră ca să ceară peşte de la părinţii lor.

Agresiune masculină

Masculul de corcodel mare se luptă pentru teritoriu in timpul sezonului de împerechere.

Dimensiune: 46-51 cm

Greutate: 0,6-1,5 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Peşte

Localizare: Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Zeelandă