chen-caerulescens-1

Gâscă de zăpadă – Chen caerulescens

Gâştele de zăpadă se înmulţesc în nordul extrem al Arcticii nord-americane şi migrează prin statele vestice, centrale şi estice pentru a ierna în sudul îndepărtat. Sute de mii de gâşte se opresc ca să se hrănească în obişnuite „puncte de service” în stoluri mari şi gălăgioase care fac un adevărat spectacol.

În ciuda pericolului de a fi împuşcate, ele prospera pe terenuri agricole şi sunt foarte sociabile.

Alb strălucitor

Gâştele de zăpadă au două varietăţi de culoare alb strălucitor şi gri albăstrui cu cap alb.

Dimensiuni: 69-83cm

Greutate: 2,4-3,4kg

Alimentaţie: Iarbă, rădăcini, seminţe.

Localizare: Nordul Americii de Nord, Nord-Estul Europei şi Nordul Asiei.