kakapo

Kakapo – Strigops habroptila

Cel mai mare, mai greu şi singurul papagal care nu zboară, kakapo este una dintre păsările cu cea mai lungă viaţă – în medie 95 de ani şi ajungând la 120. Masculii concurează pentru femele într-un lek, săpând mici gropi în pământ, poate pentru a-şi amplifica chemările, care continuă noaptea până la opt ore câteva luni.

Pasăre rară

În 2014 se ştia că au rămas doar 126 de păsări kakapo, din 2011 încoace eclozând doar şase pui. Cea mai bună şansă de supravieţuire a acestei specii se bazează pe mutarea lor pe insule izolate, unde nu sunt prădători.

Dimensiune: 64 cm

Greutate: 2 kg

Alimentaţie: Plante

Localizare: Noua Zeelandă