marele-starc-albastru

Mare stârc albastru – Ardea Herodias

Marele stârc albastru este cea mai mare pasăre de apă din America de Nord. Are gât lung, curbat înapoi între umeri în zbor sau când se odihneşte, dar întins înainte gata să prindă un peşte în trecere cu o lovitură fulgerătoare a ciocului lung şi ascuţit.

Este maestru al vânătorii prin tactica pândei răbdătoare, stând ore întregi ca o statuie umbroasă în apele puţin adânci. Stârcii pot fi surprinzători de acrobatici în coloniile lor din vârfurile arborilor, unde timp de 27 de zile clocesc până la şase ouă. Puii sunt hrăniţi de ambii părinţi până la 80 de zile înainte să poată zbura. În Florida există o subspecie albă, A. h. occidentalis.

Viaţă la înălţime

marele-starc-albastru-1

Stârcii albaştri îşi fac cuiburile sus în arbori, la adăpost de prădătorii de la sol. Ele trebuie să fie suficient de rezistente ca să susţină mai mulţi pui până când îşi termină creşterea.

Dimensiuni: 0,9-1,4m

Greutate: 2,1-2,5kg

Alimentaţie: Peşte, broaşte, păsări

Localizare: America de Nord până în Nordul Americii de Sud