pasare-rinocer-cu-cioc-rosu-1

Pasăre-rinocer cu cioc roşu – Tockus erythrorhynchus

Grupuri de păsări-rinocer cu cioc roşu, care uneori numără sute de exemplare, rătăcesc prin tufişuri spinoase şi câmpii în căutare de hrană, care se găseşte în cea mai mare parte la sol. Ele îşi construiesc cuiburile în scorburi sau buşteni scobiţi.

Femela se izolează înăuntru cu noroi până la 24 de zile înainte să depună ouăle, care eclozează după încă 24 de zile. În tot acest timp, masculul îi aduce hrană. Ea iese afară 21 de zile mai târziu, când cel mai mare pui este pregătit să zboare.

Zbor planat

pasare-rinocer-cu-cioc-rosu-2

Pasărea-rinocer vânează prada la sol în timpul zilei, dar zboară înapoi spre arbori unde cuibăreşte noaptea.

Dimensiune: 40-48 cm

Greutate: 100-225 g

Răspândire: Comună

Alimentaţie: Gândaci de bălegar, seminţe

Localizare: Africa subsahariană