pescaras-cu-cioc-de-varza

Pescăraş cu cioc de barză – Pelargopsis capensis

Deşi se scufundă după peşte, acest pescăras vânează şi în locuri mai uscate, în păduri. De obicei este localizat după strigătele sale zgomotoase, rapide, de alarmă, urmate de un apel de trei note, repetate, joase. Agresiv şi teritorial, izgoneşte din zona lui alte păsări, chiar şi păsări de pradă.

Greutate maximă

Cu cel mai mare cioc dintre toţi pescăraşii, pescăraşul cu cioc de barză poate să manevreze pradă la fel de mare ca el.

Dimensiune: 35 cm

Greutate: 150-200 g

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Peşte, broaşte, crabi, rozătoare

Localizare: Sudul până în sud-estul Asiei