rata-fluieratoare-1

Raţă fluierătoare – Dendrocygna eytoni

Deşi raţele fluierătoare adesea pasc pe uscat, au nevoie de acces uşor la apă. Se hrănesc în principal noaptea şi pot să zboare până Ia 30 km ca să ajungă în zonele preferate de hrănire. Cuiburile sunt căptuşite cu iarbă moale, nu cu puf smuls de pe trupul femelei.

La patru ace

rata-fluieratoare-2

Raţele fluierătoare sunt caracterizate de cap mic şi comportament sociabil. Această specie are pene distincte pe flancuri, de culoare palidă, în formă de săbii.

Dimensiune: 40-60 cm

Greutate: 0,5-1,5 kg

Alimentaţie: Iarbă

Localizare: Nordul şi estul Australiei