strut-1

Struţ – Struthio camelus

Cea mai mare pasăre din prezent, struţul este foarte greu şi nu poate zbura. Înalt de peste 2 m, este şi cel mai înalt animal de câmpie cu văz acut, cu excepţia girafei. Un struţ în goană – ajunge la 70 km/h – alertează toate speciile de pradă asupra pericolului.

Masculii atrag femelele şi înlătură rivalii scoţând un bubuit profund, similar răgetului unui leu, ce poate fi auzit şi la 3 km distanţă.

Alegere a partenerului

strut-2

În sezonul de împerechere, o femelă îşi apleacă în faţă capul. Îşi flutură aripile pe spate şi face un zgomot ca de aplauze când alege un mascul care îşi etalează penele.

Dimensiune: 1,7-2,7 m

Greutate: 100-160 kg

Răspândire: Comun

Alimentaţie: Plante, insecte

Localizare: Vestul, estul şi sudul Africii